Crew

WOUTER HOOGEVEEN | ALLROUND SURFCAMP HERO

There is nothing to show here!
Slider with alias team-surflife-pim-1 not found.
HUISFOTOGRAAF & ALLROUND SURCAMP HERO

WOUTER HOOGEVEEEN

Surfen is voor Wouter een ‘positieve verslaving’. Sinds zijn eerste kennismaking met surfen zo’n 10 jaar geleden staat zijn leven steeds meer in het teken van surfen. Voor Surflife vervult hij verschillende rollen, variërend van manager in het hoogseizoen tot op- en afbouwcrew in het voor- en naseizoen. Ook schiet hij beeldmateriaal en staat hij in contact met alle bandjes die langskomen op de surfcamps in de zomer.

Sinds hij het zich kan herinneren, is Wouter al op zoek naar een leuke manier van bezig zijn waar hij energie en plezier uit kan halen. Sporten zoals voetbal en wielrennen geven hem niet de voldoening die hij zoekt. Dan ontdekt hij het surfen tijdens een vakantie in Mimizan. Hij wordt daarna nooit meer helemaal hetzelfde; surfen heeft hem in zijn macht. Elk surfseizoen blijft hij weer íets langer om zoveel mogelijk goede condities mee te kunnen pakken. Zodoende wordt Surflife – en alles wat daarmee samenhangt – een steeds groter onderdeel van zijn leven.

WAT BETEKENT SURFEN VOOR WOUTER?

“Surfen neemt steeds meer bezit van mij naarmate de tijd verstrijkt. Er is een soort tweede agenda die altijd op een laag pitje in mijn achterhoofd meedenkt hoe de ‘verplichte dingen’ in het leven gecombineerd kunnen worden met surfen. Vaak ook in die volgorde. Voor mij persoonlijk staat het aan de grondslag van elke keuze die ik maak in mijn leven. Een vorm van afbakening die meebeweegt met mijn surfdoelen van dat moment.

Surflife is voor mij uitgegroeid tot een tweede thuis en het surfen is daarbij naast doel ook een middel geworden. Een middel om met gelijkgestemden een gevoel te delen. En een middel om fysiek en mentaal op de juiste plek te zitten.

Uiteindelijk bepaald de mate van ontspanning en voldoening na het verzetten van een fysieke inspanning hoe goed je in je vel zit. Zowel fysiek als mentaal. Dat is het doel. Voor mij is surfen het beste middel om beide te bereiken. Het één versterkt het ander en vice versa. Wanneer één van de twee een obstakel biedt, bij mij in het geval van een chronische fysieke aandoening, is dit een extra fragile cirkel. Echter is een positief resultaat daardoor beter zichtbaar. Surfen is voor mij een uitgelezen mogelijkheid gebleken om die wisselwerking in stand te houden.”