WEES GOED VOORBEREID

VERZEKERINGEN

Al jarenlang is Europeesche Verzekeringen de nummer één op het gebied van reis- en recreatieverzekeringen. Vooral de standaard dekking voor golfsurfen is ideaal voor onze surftrips. Daarom werkt Surflife.nl graag met hen samen. Zo kunnen wij jouw reis én je verzekering precies op elkaar afstemmen. De nieuwe reis- en annuleringsverzekeringen van de Europeesche zijn hiervoor echt ideaal. Je mag bijvoorbeeld zelf bepalen of je alleen een reisverzekering, een annuleringsverzekering of een combinatie daarvan wilt. Daarnaast kun je kiezen uit de varianten Basis, Comfort en Optimaal. Hiermee bepaalt je zelf hoe goed je verzekerd bent. Tot slot kun je jouw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op jouw surftrip.

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht had. Dan is het prettig als je kan terugvallen op een goede verzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis. En dankzij alle extra’s kun je nu ook zelf bepalen wat je wel en niet verzekert!

Je kunt jouw Kortlopende Reisverzekering zelf samenstellen. Je kiest een Europadekking of Werelddekking en selecteert vervolgens de variant Basis, Comfort of Optimaal. Daarna kun je de verzekeringen uitbreiden met diverse dekkingen, zodat de verzekering volledig aansluit op jouw reis.

Basis
Met de Basis-reisverzekering ben je goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens jouw reis. Zo heb je bijvoorbeeld recht op een vergoeding als je per ongeluk iets stukmaakt in jouw hotelkamer of vakantiehuis. Of als je plotseling extra reis- of telefoonkosten hebt.

Comfort
De Comfort-reisverzekering van de Europeesche biedt ruimere vergoedingen voor de dekkingen die je kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage.

Optimaal
Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor jou. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzekering samengesteld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor jouw bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico!

De reisverzekering dekt onder andere:
– Hulp bij ziekte of een ongeluk ter plaatse.
– Telefoonkosten door onverwachte gebeurtenissen tijdens jouw vakantie.
– Diefstal, beschadiging en verlies van jouw bagage en reisdocumenten.
– Medische kosten gemaakt tijdens jouw vakantie.

De reisverzekering is er al vanaf vanaf € 1,02 euro per dag. De poliskosten zijn 3,50 euro per boeking. De polis ontvang je per mail na je boeking (boek je met meer personen samen dan ontvangt de hoofdboeker deze polis).

Belangrijk: De reisverzekering is alleen af te sluiten voor reizigers die in Nederland wonen en een zorgverzekering in Nederland hebben afgesloten.

Kortlopende Annuleringsverzekering

Je verheugt je op je surfvakantie. Eindelijk vrij en genieten van de zee en zon! En dit heb je verdient. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en jeje vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De annuleringsverzekering dekt onder andere de kosten die ontstaan door een annulering met een geldige reden. Deze redenen kun je terugvinden in de voorwaarden van Europeesche Verzekeringen.

Een aantal redenen waarvoor je verzekerd bent zijn:
– ernstige ziekte of overlijden van de reiziger en/of familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten;
– onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband;
– onvoorziene vertraging langer dan 8 uur van de bus of vliegtuig bij vertrek vanuit Nederland.

Kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaal je zelf om welke reden je jouw vakantie annuleert of eerder beëindigt. Zo kun je jouw vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat je beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat je onverwacht een tentamen hebt. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van jouw annuleringskosten vergoed. In onze voorwaarden leest u wat u vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.

Heb je jouw vakantie niet helemaal kunnen afmaken door een geldige reden? Dan ontvang je zelfs de gehele reissom terug via Europeesche Verzekeringen. De premie bedraagt 5,5% (bij allrisk 7%) van de totale reissom plus 3,50 euro poliskosten per boeking. Over de premie en de poliskosten wordt 21% assurantiebelasting berekend. De verzekering is geldig vanaf het moment dat je de verzekering afsluit (uiterlijk binnen 7 dagen na je reservering) tot en met de einddatum van jouw vakantie. Jouw reserveringsnummer is het polisnummer.

Claim indienen

Wil je een claim indien bij de Europeesche Verzekeringen, dan kan dit op 2 manieren:
– Online via het schadeforumulier
– Telefonisch tijdens kantooruren via telefoonnummer 020-651 52 53

Houd bij het melden van jouw claim de nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij de hand. Hoe vollediger je jouw schade omschrijft en bewijzen toevoegt, hoe sneller Europeesche Verzekeringen jouw claim kan afhandelen.

 

Hulp op zak-app

De gratis Hulp op zak-app van Europeesche Verzekeringen bied je belangrijke medische informatie over jouw (toekomstige) vakantieland.
De app is voorzien van een uitgebreide medische vraagbaak en een medisch woordenboek in 9 talen. Ook kun je de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales in deze app terugvinden.

Problemen op vakantie

Je gaat op vakantie om te genieten. Gaat er toch iets mis, dan kun je wereldwijd, dag en nacht bellen met de Europeesche Hulplijn. De medewerkers van de Europeesche Hulplijn beantwoorden jouw vragen bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten. Als je een arts nodig hebt, verwijzen zij je door naar een betrouwbare specialist of een goed ziekenhuis bij je in de buurt. Zo nodig schakelen zij direct de hulp in van de alarmcentrale SOS International.

De Europeesche Hulplijn is te bereiken via +31-20 65 15 777.

Houd jouw boekingsnummer en het telefoonnummer waarop je te bereiken bent bij de hand wanneer je contact opneemt met de Europeesche Hulplijn. Wij raden je aan het nummer van de Europeesche Hulplijn in jouw mobiele telefoon op te slaan. Dan heb je het nummer altijd bij de hand in geval van nood.

 

Tips bij beschadiging, verlies of diefstal

Bij beschadiging of vermissing van jouw bagage tijdens de vakantie is het belangrijk dat je een verklaring laat opmaken door onze reisleiding. Ook is het belangrijk dat je bij verlies of diefstal altijd aangifte doet bij de plaatselijke politie. Vraag altijd om een schriftelijk bewijs hiervan.

Bewaar jouw beschadigde artikelen, nota’s en verklaringen goed. Het kan voorkomen dat Europeesche Verzekeringen je in een later stadium vraagt deze op te sturen.