Crew, Founder

TOM OUWERKERK | FOUNDER SURFLIFE

There is nothing to show here!
Slider with alias team-surflife-patrick-1 not found.
FOUNDER SURFLIFE

TOM OUWERKERK

Tom is één van de oprichters van Surflife. Het opbouwen van de surfcamps en werven van nieuwe crewleden voor de Surflife familie zijn Tom’s belangrijkste taken. Hij is een spil in het team en daarnaast partner van Evy, vader van Skip (5) en een bevlogen surfer.

Het surfende leven van Tom begint in Wijk aan Zee. Als fanatiek windsurfer probeert hij wel eens een golfje te pakken zodra de wind wegvalt. Maar op een zonnige dag tijdens zijn derde surfcamp in Spanje raak het golfsurfen hem pas écht: daar pakt hij
zijn eerste ongebroken golf. Euforisch danst hij erna twee uur lang op het strand en hij besluit meteen de volgende dag een eigen surfboard te kopen. Er is geen weg meer terug: golfsurfen wordt zijn lust en zijn leven.

Die winter ontmoet hij Harry Glotzbach – oprichter van Surflife – tijdens een snowboardtrip. Harry runt een surfcamp in Mimizan en Tom kan er de volgende zomer als vrijwilliger aan de slag. Zo besteedt hij vanaf dat moment iedere zomer – naast school en zijn werk als goudsmid – totdat zélf surfcamps organiseren bij Surflife ook daadwerkelijk zijn droombaan wordt.

wat betekent surfen voor Tom?

“Surfen is mijn leven. Er komt zoveel in samen. Als sport is het erg fysiek, soms moeilijk en altijd anders vanwege wisselende omstandigheden. Maar surfen betekent ook gezellig met vrienden in het water liggen en elkaar een beetje gek maken. Rust in je hoofd en even aan niks anders denken dan aan de volgende golf. Ik kan net zo hard genieten van een longboardsessie op een klein golfje als van dikke bakken op een shortboard.

Ik heb waanzinnige surftrips gemaakt naar Indonesië, Costa Rica, Peru, Puerto Rico en Australië. Met Peru als mooiste trip en een meervoudige barrel in Noosa, Australië als meest gedenkwaardige surfmoment. Maar toch kan ik kan me niks leukers voorstellen dan in de zomer de surfcamps opbouwen en samen met de Surflife crew zorgen dat alle gasten een onvergetelijke tijd hebben. Daar ligt mijn passie.”

heb je vragen?

Contact Tom

We reageren zo snel mogelijk op website berichten en e-mails, maar vaak is het makkelijker om iemand van ons telefonisch te spreken.
Dus neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over Surfminds!

Stuur bericht