Crew

THOM HITTEMA | SURF COACH

There is nothing to show here!
Slider with alias team-surflife-aage-11 not found.
SURF COACH

Thom Hittema

Dit is Thom. Thom is één van de surfleraren bij Surflife. Toen hij 14 was nam hij zijn eerste surflessen in Wijk aan Zee, het dorp waar hij geboren en getogen is en nog steeds leeft als er op de pauzeknop gedrukt wordt tussen al het reizen door.

Op zijn 17e ging hij voor het eerst als gast mee met Surflife naar Mimizan, waar het voor hem duidelijk werd: surfen zou zijn ding worden. Nu acht seizoenen verder werkt hij in het zomerseizoen (wat voor hem van april tot oktober duurt) als surfleraar en in de winter reist hij naar verre en warme oorden als Marokko, Costa Rica en Indonesië. Wanneer het einde van de reis is aangebroken, spendeert hij vaak nog enkele weken in de sneeuw in Oostenrijk als snowboardleraar. Daarna kan hij zich alweer opmaken voor het volgende seizoen bij Surflife, met vrienden die ondertussen aanvoelen als surrogaat familie.

wat betekent surfen voor Thom?

“Surfen heeft zich in de afgelopen jaren langzamerhand in mijn leven genesteld en is er nu niet meer uit weg te denken. Waar surfen soms een bron van frustratie kan zijn als er weer eens iets mis gaat, betekent het voor mij voornamelijk heel veel plezier! Ik lig natuurlijk het liefst in mijn zwembroek in het warme water van Indonesië met een paar vrienden, maar ook van regen- en stormsessies in m’n eentje kan ik genieten.

De oceaan weet altijd weer een manier te vinden om je te laten genieten van alle natuur om je heen en de kracht er van dwingt een manier van respect af. Het feit dat elke sessie anders is, laat je bij het verlaten van het water alweer verlangen naar de volgende keer.

De andere kant van surfen, het lesgeven, is bijna net zo leuk als het zelf doen. Iemand zijn of haar eerste golf zien pakken en de energie en blijdschap die daar bij vrijkomt, maakt het voor mij de leukste baan die ik me kan bedenken. Elke keer sta ik weer te juichen en dansen bij wéér een goed gepakte golf. Ik zou het voor niets willen inruilen.”