There is nothing to show here!
Slider with alias surflife-school-trips not found.
Customize jouw surf trip

Schoolreizen

Schoolreis naar het buitenland? Origineel schooluitje, verenigingsuitje of schoolexcursie? Boek je actieve schoolreisje vol sport, spel, groepsactiviteiten en plezier bij Surflife!

Werken aan een positieve mindset:
Let’s get Stoked!

Je kent het misschien wel. Blote voeten in het zand en terwijl je naar de oceaan kijkt vergeet je even alles waar je mee bezig was. Het is alsof de wereld even stop wordt gezet. Alsof alle gedachten die door je hoofd maalden worden overgenomen door de oceaan en zo worden weggespoeld.

Wat zou het mooi zijn om dit gevoel aan zoveel mogelijk leerlingen mee te kunnen geven! Naast het fijne gevoel hebben leerlingen ook nog te maken met een gigantische leerervaring. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Golfsurfen maakt het allemaal mogelijk!

Schoolreis naar het buitenland: Frankrijk of Portugal

Een actieve schoolreis waar sport en gezellig samenzijn centraal staat; dat kun je verwachten van een schoolreisje per bus of vliegtuig met Surflife. Kom naar onze surfcamps of surflodges in Frankrijk of Portugal. Kamperen in tipi’s of in kant-en-klare tenten, of overnachten in onze luxere surflodges; voor elke groep bieden we de juiste overnachtingsplek.

Ervaren surfcoaches en leuke groepsactiviteiten

Op onze prachtige surfbestemmingen staan ervaren surfcoaches klaar om jullie groep de beginselen van het surfen te leren. Onze coaches hebben ervaring met allerlei leeftijdsgroepen en weten hoe ze kinderen kunnen motiveren een uitdaging aan te gaan. De surfles wordt natuurlijk afgestemd op de groepswensen en leeftijden. Ook organiseren we beachvolleybal, kunnen kinderen leren longboarden of suppen en is er voldoende tijd voor ontspanning in het surfcamp of in de surflodge.

Schoolreizen voortgezet onderwijs en schoolreisje basisschool

Surflife heeft jarenlange ervaring met het organiseren van schoolreizen voor het voortgezet onderwijs, het basisonderwijs en voor (sport)verenigingen. Daarom weten we dat samen eten, muziek maken rond het kampvuur of spellen doen in de relaxruimte van de surflodge belangrijk zijn voor geslaagde schoolreizen naar het buitenland. Wij zorgen voor een groepsreis op maat, met precies de juiste balans tussen sport, spel, relaxen en ‘samenzijn’.

Golfsurfen

Het is niet voor niets dat je duizenden metaforen kunt vinden over surfen en het leven. Surfen is namelijk meer dan alleen een sport. Surfen confronteert je met jezelf, met je verwachtingen, met je angsten en stimuleert je om helemaal in het moment te zijn en alles even te laten gaan. Sportpsychologe Roos Malmberg vertelt: ‘Tijdens surfen heb je te maken met zoveel wisselende omstandigheden dat je simpelweg geen controle kunt hebben over het moment. De enige manier om hiermee om te gaan is door de controle te laten gaan en om te leren mee te gaan met de golf en de condities die zich op dat moment voordoen’.

Achtergrond

Verschillende recente onderzoeken tonen aan dat surfen inderdaad een enorm positief effect kan hebben op de mentale gezondheid. Zo zorgt surfen bijvoorbeeld voor een verbetering in het zelfbeeld, het beter leren omgaan met emoties, de ontwikkeling van sociale competenties en zelfs voor een hernieuwde betrokkenheid bij school en een afname van gedragsproblemen (Marshall et al., 2019; Marshall et al., 2020; Walter et al.,2020). Hierop aansluitend vonden Matos en collega’s (2017) dat er bij kinderen van 9 tot 16 jaar een significante verbetering in interpersoonlijke relaties zichtbaar werd na regelmatig surfen in een groep. Deelnemers zelf geven in kwalitatieve interviews aan dat ze zich door het surfen beter voelden (96%), gelukkiger waren (98%), plezier hadden (99%), vrienden maakten (89%) en zich fitter voelden (87%).

Surfminds

En zo is het idee voor Surfminds geboren. Een organisatie die zich na jaren ervaring in het ontwikkelen van surfkampen voor jeugd en volwassenen nu speciaal wil richten op het combineren van surfen en persoonlijke ontwikkeling. Surfminds is anders dan een gewoon surf of schoolkamp. Eigenaar Evy Scheepers vertelt: ‘Surfminds combineert het beste van beide werelden. De leerlingen leren niet alleen surfen maar leren ook ontzettend veel over zichzelf. Afhankelijk van waar behoefte aan is, wordt er een Surfminds trip op maat gemaakt die precies past bij wat de leerling nodig heeft. Beter leren communiceren, meer zelfvertrouwen ontwikkelen en leren samenwerken, het behoort allemaal tot de mogelijkheden’.

Ludios & Surflife slaan de handen in elkaar

Samen met Ludios gaan we de komende jaren meer en meer scholen laten kennismaken met de surfsport. Door onze gedeelde liefde voor de sport en de wens om dit breed uit te dragen, een unieke samenwerking. Ludios is specialist op het gebied van sport en spel. Met de inzet van pedagogische sportinstructeurs bij tussenschoolse- en naschoolse opvang enthousiasmeren zij kinderen én begeleiders om meer te sporten en te bewegen.
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Neem contact met ons op!

Leukste schoolreizen en schooluitjes boek je bij Surflife

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met ons team en overleg of een schoolreis met Surflife past bij jouw wensen!

Contact us

Hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale zomer?
Wij staan graag voor je klaar!

We reageren zo snel mogelijk op e-mails, maar vaak is het sneller om onze crew telefonisch te spreken. Bel ons gerust!

Send message

BEKIJK ALLE BESTEMMINGEN

Bestemmings regio's

Kun je nog niet kiezen welke bestemming het beste bij je past? Hieronder vind je meer informatie over de regio's waarin we onze surftrips en actieve groepsreizen aanbieden.

SURFLIFE SOCIAL

Check onze Instagram voor de laatste updates en stories