Crew

PIM VAN DER MEER | SURF INSTRUCTOR

There is nothing to show here!
Slider with alias team-surflife-PIM not found.
SURF INSTRUCTOR & SALES

PIM VAN DER MEER

Pim maakt al sinds 2011 deel uit van het Surflife team. Hij geeft elke zomer surfles op de surfcamps en gaat als adaptive coach aan de slag voor Surminds. Surfen geeft hem een ultiem gevoel van vrijheid, een connectie met zichzelf en een community met like-minded mensen om zich heen.

In 2009 staat Pim voor het eerst op een surfboard tijdens een surfvakantie met Surflife. Die zomer raakt hij meteen aan de sport en leefstijl verslingerd. Hij rondt zijn IT-studie af, behaalt zijn diploma’s om surfles te mogen geven en krijgt een plek binnen het team van Surflife. ‘Van ICT-nerd naar surfer’, noemt hij deze stap zelf.

WAT BETEKENT SURFEN VOOR PIM?

“Mijn eerste seizoen als surfleraar was voor mij erg bijzonder. Je moet begrijpen; ik kom uit een ICT-omgeving waar sociaalzijn niet één van de sterkste punten is. Om dan ineens voor een groep te staan is eng en thrilling tegelijk.

Surfen is voor mij meer dan een sport. Surfen is de belichaming van realisatie dat het leven ten volste geleefd moet worden. Het gevoel van de eerste keer uitpeddelen van het seizoen is onbeschrijfbaar en kan alleen overtroffen worden door een groep vrienden om je heen, de community, met wie je dit samen deelt. Met andere sporten kun je natuurlijk eenzelfde gevoel van eenheid en euforie creëren, maar het gevoel van vrijheid dat ontstaat in de zee heb ik nog nergens anders gevonden.

Het hoogtepunt uit mijn surfende leven gaat om de connectie die ik heb gemaakt. Niet alleen met de surfcamp-gasten en collega’s, maar ook de connectie met mezelf en mijn omgeving. En met de plekken en mensen die ik heb ontmoet door het reizen naar surfbestemmingen. Met mijn ervaring in lesgeven en mijn enthousiasme voor de sport neem ik iedereen graag mee in deze wereld.”