Crew

PATRICK VAN LIER | MANAGEMENT & MARKETING

There is nothing to show here!
Slider with alias TEAM-SURFLIFE-PATRICK not found.
MANAGEMENT & MARKETING

PATRICK VAN LIER

Binnen Surflife is Patrick verantwoordelijk voor marketing en management. Als klein jongetje ziet hij op televisie mensen surfen. Iets dat hij alleen in het buitenland mogelijk acht, tot hij op een dag in Scheveningen ontdekt dat golfsurfen ook in Nederland kan. Jaren later weet de inmiddels Pro-Am surfer en Nederlands Kampioen dat zijn passie voor het surfen toen al is ontstaan.

Skateboarden is de grootste hobby van Patrick als hij op 15-jarige leeftijd met zijn vrienden naar Mimizan afreist voor een zonvakantie. Toevallig komt de vriendengroep op de camping pal naast het O’Neill surfcamp Mimizan terecht. Patricks vrienden keren na de vakantie huiswaarts, maar hij wil blijven en verschanst zich met zijn slaapzak stiekem in het materiaalhok van het Franse surfcamp. Daar wordt hij ‘gevonden’ door Surflife-oprichter Harry Glotzbach, die hem niet naar huis stuurt maar Patricks surf ambitie begrijpt en hem een afwasbaan aanbiedt op het surfcamp.

De rest van de zomer brengt hij vele uren door in het water en ontwikkelt zijn surfskills. Hij wordt aangemoedigd door skateboardvriend Ralph Groenheijde en actief gecoacht door surfleraar Viktor van der Kleij, die zelf niet lang erna wederom het NK surfen op zijn naam schrijft. Patrick blijkt een waar surftalent, heeft sponsordeal na sponsordeal te pakken en keert de jaren erna terug naar het surfcamp als beach boy, surfleraar en manager van het surfcoachteam. Tien jaar na zijn eerste surfzomer pakt hij zélf de titel op het NK surfen van 2005. Het leven als Pro-Am surfer brengt hem op de mooiste plekjes ter wereld en vormt daarbij ook vriendschappen voor het leven zoals met Jeroen Bazuin, Arnaud Bezat en Thomas Koenen, welke hem vele jaren de mogelijk hebben gegeven om zijn leven meer op surfen te kunnen inrichten.

 

wat betekent surfen voor Patrick?

“Surfen is mijn DNA. Het is de essentie van mijn bestaan. Hoe puur dat gevoel is, kan ik bijna niet omschrijven. Elke cel in mijn lichaam is ermee verbonden. Ik woon nu in Portugal, bij de Atlantische oceaan en breng veel tijd door op de verschillende surfcamps. Leven bij de oceaan, de zeelucht, het werkt allemaal heel zuiverend voor mijn lichaam en geest.

Surfen is voor mij veel meer dan een sport. Vroeger surfte ik om te presteren, om wedstrijden te winnen. De sponsorstickers op mijn board zorgden voor druk. Daarom heb ik een stapje terug gedaan. Nu is surfen weer helemaal voor míj. Niemand kijkt meer naar me, ik ben één van de rest. Ik surf nog steeds met veel power, kracht tegen kracht, maar kan ook weer genieten van een klein golfje.

Bij Surflife heb ik mijn plek gevonden. Ik heb een technische achtergrond, werkte jarenlang in driedelig pak als vertegenwoordiger, organiseerde grote actiesport events, maar dat alles maakte me niet gelukkig. Vier jaar geleden besloot ik opnieuw te beginnen. Ik reisde naar Bali, stelde nieuwe doelen en maakte een persoonlijk plan. Nu ben ik zoveel dichter bij waar ik wil zijn. Ik startte mijn eigen marketingbureau Actionize en al snel smolt mijn plan samen met Surflife. Samen willen we iets creëren dat zoveel mogelijk mensen met elkaar verbindt en waarin mensen kunnen groeien. Onze vriendschap en samenwerking heeft Surfminds als meest recente resultaat.”

 

heb je vragen?

Contact Patrick

We reageren zo snel mogelijk op website berichten en e-mails, maar vaak is het makkelijker om iemand van ons telefonisch te spreken.
Dus neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over Surfminds!

Stuur bericht